TOP Idősek Otthona és az Óvoda - Decs Nagyközség honlapja

Tartalomhoz ugrás
Projektjeink
Tájékoztató
 Decsi Idősek Otthona és az Óvoda épületének komplex energetikai fejlesztése

Pályázat azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00012
Pályázat címe: Decsi Idősek Otthona és az Óvoda épületének komplex energetikai fejlesztése
Kedvezményezett neve: Decs Nagyközség Önkormányzata
Szerződött támogatási összeg: 195 461 870 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretén belül a decsi óvoda, valamint az Idősek Otthona épületeinek komplex energetikai felújítása valósul meg. A fejlesztés közvetlen hatása a projektnek az energiaszámlák drasztikus csökkenése, főként a fűtés területén. Mivel került a projektbe villamos energia előállító napelemes rendszer is, így kijelenthetjük, hogy a villamos energia költségek szinte teljesen eltűnnek. Közvetett hatás az akadálymentesítés – több mozgássérült személy található a településen – mely könnyebbséget biztosít a mozgásra a fogyatékkal élő személyeknek, valamint a korszerűsítés esztétikai jelentősége.
 
A fejlesztés során szigetelésre kerül a padlásfödém, a külső falak, valamint a lábazat mindkét épület esetében: Idősek otthona esetében a födémszigetelés 1.703 m2, a falszigetelés: 1778 m2. A szigeteléshez kapcsolódnak még kiegészítő munkálatok a csatolt költségvetés alapján. Óvoda esetében a lapostető szigetelése 846 m2, födémszigetelés 350 m2, a falszigetelés: 1.291 m2. A külső nyílászárók kicserélésre kerülnek, új modern a TNM rendeletben foglaltaknak megfelelő fahatású műanyag nyílászárókra részlegesen, mivel már volt nyílászáró csere az épületeken. Idősek otthona esetében minden külső nyílászáró cserére kerül a csatolt költségvetés alapján. A fűtési rendszer korszerűsítésre kerül: mindkét épület esetében cserére kerül a kazán, a hőleadók és a csővezetékek a szükséges kiegészítő gépészeti munkálatokkal. A napelemes rendszer az épületek villamos energia fogyasztását is fedezi. Mindezek mellett mindkét épület akadálymentesítése megvalósul.
A projektmenedzsmenti feladatok ellátása keretében Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal biztosítja a projekttervben megfogalmazott céloknak megfelelő teljesítések, eredmények elérését, továbbá elősegíti a rendelkezésre álló erőforrások optimális kihasználását és a vállalt határidők pontos betartását.


Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.01
Futó projektek
További információkért görgessen lefelé.
Vissza a tartalomhoz